Crypto Community verheugt zich als SEC-voorzitter Steps Down

Crypto Community verheugt zich als SEC-voorzitter Steps Down

  • SEC-voorzitter Jay Claton zal eind 2020 zijn functie neerleggen.
  • Volgens deskundigen is Clayton’s vertrek goed nieuws voor degenen die uitkijken naar een Bitcoin ETF.

Jay Clayton, de huidige voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), kondigde aan dat hij eind 2020 zal terugtreden uit zijn functie.

Tijdens zijn ambtstermijn heeft Clayton alle be Bitcoin Lifestyle voorstellen voor een Bitcoin ETF geblokkeerd en gewauweld over de vraag of penningen zoals XRP wel degelijk effecten zijn.

Clayton’s rol in de Crypto-verordening

Clayton nam het stokje over als voorzitter van SEC in het midden van de beruchte crypto-bel van 2017. In deze periode werd hij al snel het middelpunt van de belangstelling nadat hij ondernemers had verteld dat „het eerste muntaanbod – of het nu gaat om een aanbod van effecten of niet – voor ondernemers en anderen een effectieve manier kan zijn om geld in te zamelen“.

In dezelfde verklaring herinnerde hij de cryptogemeenschap er ook aan dat..:

„Een verandering in de structuur van een effectenaanbod verandert niet het fundamentele punt dat wanneer een effect wordt aangeboden, onze effectenwetten moeten worden gevolgd.“

Hij bewees zijn punt door onderzoeken naar ICO’s te leiden, op zoek naar mogelijke schendingen van deze effectenwetten. Ook tijdens Clayton’s ambtstermijn lanceerde de SEC de Strategic Hub for Innovation and Financial Technology (FinHub) om de marktpartijen te helpen beter te begrijpen hoe deze wetten functioneerden in de context van een ICO.

SEC: XRP de Veiligheid

Hoewel Clayton een van de eerste grote regelgevers was die over crypto sprak, bekritiseerde de gemeenschap de voorzitter voor zijn gebrek aan precisie.

Het ontbreken van een duidelijke crypto-taxonomiewet leidde tot talrijke debatten over de vraag of cryptocurrency’s zoals XRP effecten zijn. Ondanks verzoeken van beleggers om een uitspraak over XRP aan te kondigen, weigerde Clayton een formele verklaring af te leggen zoals die in deze video wordt waargenomen.

Een andere twist over Clayton’s leiderschap ging over de Bitcoin ETF. Onder leiding van Clayton heeft de Commissie alle voorstellen tot nu toe afgewezen.

Volgens deskundigen is de uitstap van Clayton goed nieuws voor degenen die uitkijken naar een Bitcoin ETF.

Net binnen: SEC-voorzitter Jay Clayton treedt in december af.

Dit is een enorme deal voor crypto-regulering.

Clayton’s opvolger zal uiteindelijk een Bitcoin ETF goedkeuren of ontkennen.

Laten we hopen dat de nieuwe voorzitter innovatie begrijpt 🙏

– Yano (@JasonYanowitz) 16 november 2020

Over het geheel genomen is de SEC-voorzitter een van de meest kritische Amerikaanse standpunten als het gaat om crypto-regulering. De vervanging van Clayton zal de komende jaren een enorme impact hebben op de sector wat betreft de goedkeuring van de ETF en de verdere transparantie over een breed scala aan zaken.